En dag man glömmer

Jag smälter bort. Men vi svenskar har ingen rätt att klaga på värmen när vi ägnar 98% av tiden varje år med att klaga på vädret som inte är tillräckligt varmt.

Idag är en sån där dag som man glömmer bort. En dag då ingenting utöver det vanliga händer. Jag jobbade på förmiddagen, gick ut och lade mig i solen ett tag och började läsa en bok som stått oläst i min bokhylla i över ett år, Allt är bara bra, tack av Moa Herngren. Jag kom in i den och det känns ljuvligt. Jag har inte lyckats med det på ett tag nu.
När Patrik åkte till jobbet gick jag ner och bokade tvättstugan. Resten av eftermiddagen och kvällen har jag ägnat åt tvätten, tv:n, disken och datorn.

Patrik slutar jobba nu och är väl hemma lagom till ett om han har tur. Imorgon är vi lediga och tänker tillbringa dagen på stranden tills det är dags att ta sig till Villan och repa lite. Det blir en skön dag!

Igår var vi och tränade igen. Det var tredje gången på 5 dagar och jag känner mig riktigt duktig. Jag blev förvånad över hur lätt hela vändan kändes igår jämfört med första gången, härlig känsla! Träningvärk är skönt, men det allra bästa är fortfarande självkänslan. Vi går faktiskt dit nu, det är slut på snacket!

Jag tror att jag ska försöka göra ett sista ryck här innan Patrik kommer hem. Jag kommer liksom aldrig till noll här hemma när det är så här varmt. Vem vill vara inne och städa då?

Testa gränser

När jag var och handlade idag var det en 5-årig tjej äsom hade bestämt sig för att hon skulle få en glass. Hennes mamma höll inte med henne om det. Dottern gjorde som de flesta barn gör någon gång och testade sin mamma.
- Du är dum! JAG VILL HA GLASS!
Mamman stod fast vid sitt beslut och gjorde vad hon kunde för att få med sig dottern till kassorna. Det gick inte så bra... Jag gick längre in i butiken och hörde inte riktigt vad som sas, men att dottern skrek och fortfarande villa ha sin glass förstod jag.

När jag plockat ihop mina varor och gick tillbaka mot kassorna mötte jag dem där. Dottern var söndergråten.
- Nu kommer du hit, säger mamman.
- Nej! Jag tänker inte prata med dig nå mer!
- Du kommer hit och ställer dig nu. Det är folk som vill ställa sig i kön och betala och du står ivägen för dem.
- Nej, jag tänker inte! Du är dum! Jag ska aldrig mer prata med dig!
Det kommer kunder och tränger sig förbi dottern. Nu är det mammans tur att betala.
- Vi vill inte ha med oss glassen, men jag ska självklart betala för den, säger mamman till kassörskan.
När hon har betalat kommer dottern med ut, men hon vill inte följa med till bilen.
Jag kan inte låta bli att höra hur mamman berättar för dottern att det inte är okej att ha sönder saker i affärer eller någon annanstans. Hon hade öppnat glassen i affären. Hon berättade också om hur alla andra kunder vill gå i lugn och ro och handla sin mat och inte tyckte att det var roligt att lyssna på någon som skriker om en glass.

Jag blev så imponerad av mamman som hela tiden talade med bestämd röst och inte gav med sig för den här lilla tjejen som verlkigen gjorde väsen av sig. Så när jag skulle ge mig av så gick jag förbi mamman och sa till henne, utan att dottern hörde,  att jag tyckte att hon var bra och att hon gjorde helt rätt. Hon såg lite förvånad ut men log sedan och tackade innan hon återgick till att prata med sin dotter som sen snällt och lydigt gick med henne ut till bilen.

Jag blev så engagerad i hela scenen och blev verkligen imponerad av mamman. Sen tänkte jag mig in i situationen och insåg att hon kunde behöva lite pepp. Den gången jag själv står med min dotter hoppas jag att jag får det stödet från någon, bara för att orka med.

Solsting

Jag tror att jag har solsting. För mycket sol, för lite vätska... Jag började dagen med lite hushållning och att uträtta några jobbärenden. Sen cyklade jag och Sanna till Nautilus och körde ett konditionspass. När vi kände oss klara med det hoppas vi på cyklarna och svängde förbi konsum innan vi åkte ner till Ramsjön. Där hittade vi en liten klippa som vi bosatte oss på för resten  av dagen.

Patrik lagade mat idag igen. jag öppnade fönstret på vidgavel och helt plötslit had evardagsrummet förvandlats till en balkong. Inte så dumt!

Nu blev det ett sånt där "vad-jag-har-gjort-idag-inlägg" igen. Det får bli ändring på det, men nu ska jag nog krypa ner i sängen och sova bort den här huvudvärken. Tidigt upp i morgon!

Sov gott.


"Peppar, peppar ta i trä"

Igår när jag satt på tåget från Ludvika mot Stockholm kom jag på att jag är nöjd med livet just nu. Jag har ett roligt jobb, flera roliga sidoprojekt, ett bra förhållande, bra kontakt med familjen, en lägenhet som jag trivs i....
När jag konstaterat det stannade tåget på grund av en brand i banvallen.

Det är sommar och jag unnade mig en och en halvtimmes sol på gräsmattan idag. Resten av dagen ägnade jag åt musik. Elosie Kerr går bra nu och vi har förhoppningsvis hittat en basist som kan fylla tomrummet efter Patrik Engström. Vi har en massa spelningar på gång och det känns som att det börjar rulla!
Mitt i framgången råkade jag springa in i en kille som spelar kontrabas och har nu startat upp ett annat projekt med honom och en annan kille. Vi kommer att köra något halvakustiskt och har redan fixat en spelning i augusti. Tyvärr är den på en fest för ett slutet sällskap, så den som blir nyfiken får vänta lite till.

Imorgon ska jag och Patrik träffa en instruktör som ska lära oss alla maskinerna på Nautilus i Haninge. Vi köpte nämligen gymkort där i januari och har betalt totalt 460:- i månaden för dem sedan dess men har aldrig varit inne i gymet. Är inte det fruktansvärt pinsamt..? Det ska bli väldigt skönt att ändra på det nu.
Jag undrar hur många det är som gör så? Jag har svårt att tänka mig om att vi är de enda.


År 2000: "Varför står det fett halt på mjölkpaketet?"






Sanna är min lillasyster. Hon är 8 år yngre än mig, men idag har vi samma klädstorlek...






Vi var i lekparken med vår lillebror Noel för några veckor sedan. Man skulle kunna tro att det är han som har roligast där, men jag är inte så säker på det....






Sanna har lika tjockt hår som jag brukar ha. Men mitt hår börjar bli tunnare av någon konstig anledning. Min frisör sa åt mig att äta zink och jag tykcer att det verkar som att jag tappar mindre hår sen jag började göra det. Jag tror att hon hade rätt...








"Uta tefi!" (Sluta Stefanie!)







Noel är två år. Hans favoritord för en månad sen var "uta!" och "nej".







Nu är det bästa ordet "min".







Noel "kan älv"...






...och det kan han oftas också.

Bollplank

Jag tycker om caféhäng och inser att det är en sysselsättning jag ägnar mig åt alldeles för sällan.
Jag ska  försöka kartlägga stans alla caféer med trådlöst internet och börja boka in jobbdejter för alla som som jobbar från bärbara datorer. Det måste ju finnas en hel del folk inom ungdomsorganisationer stationerade i Stockholm som passar in i den kategorin.

Anna pratade om en idé om att anordna frukostmöten för samma målgrupp och den tanken ska jag klura mer på. Vi rä så många som jobbar med i princip samma saker men träffas alldeles för sällan. Vi skulle kunna agera bollplank åt varandra, öppna upp för samarbeten mellan organisationerna och lära en hel del av varandra. Även om Peter jobbar halvtid blir det lätt lite ensamt på kansliet...

Dags att sova?


Demokrati

43,6 % valdeltagande i valet till Europaparlamentet. Det betyder att fler än hälften av alla röstberättigade svenskar stannade hemma idag. Tyvärr.


Hösten är på besök...

Idag blir jag inskriven i Haninge Kommuns förtroendemannaregister. Detta för att jag har blivit vald till att sitta med i styrgruppen för det nya Ungdomens Hus som ska byggas i Haninge. På fel plats, men det beslutet har inte jag haft någon makt över.
Det ska bli spännande att se hur mötet är upplagt och hur mycket jag kommer att ha att säga till om som ung tjej som dessutom är nykomling.

Hösten är här och hälsar på och regnet piskar mot fönstret. Patrik jobbar 12-timmarsdag vilket inte kommer att vara helt ovanligt under sommaren. Han gläds åt vädret...

Ofriskhet

Regnet slår mot rutan och här sitter vi i soffan och yrar. Patrik är förkyld och hade nog feber i natt. Jag vaknade av att jag mådde illa klockan fem och låg vaken till klockan åtta. Även jag har ont i halsen, är snuvig och har ont i kroppen. Och jag har fått tillbaka en öm svullnad under vänster armhåla.

Det blir en lång dag det här.