Den stora tystnaden

Idag har jag varit tyst. Jag har yttrat ett fåtalord när jag inte lyckats göra mig förstådd på anant vis, men de orden har varit svårtydda väsningar. Det gör ont att prata och med tanke på hur jag låter så tror jag att det är en bra idé att låta bli.

Jag har avbokat morgonsdagens möten och kommer att stanna hemma i morgon. Någon gång måste man ju lära sig av sina misstag...


Kan inte prata...

Jag gick upp halv tolv i morse. Då hade jag vaknat och somnat om ett anatal gånger under natten och morgonen. Jag kunde liksom inte andas och så brukar det vara när man är förkyld.
Jag prövade att sjunga igenom några låtar och bestämde mig för att, febern och den onda halsen till trots, genomföra den inplanerade spelningen.

Jag drack lite te, tog en lång uppfriskade dusch, sminkade mig och packade ner ett halvt apotek i väskan innan jag tog bussen till centrum för att handla lite alvedon. Jag har lärt känna tjejen som jobbar där under de senaste dagarna och lovade henne att gå hem och vila efter spelningen.

Vi packade ihop grejen, åkte till Dalarö, riggade och soundcheckade. Vid sju kom gästerna som börjat festen 6 timmar tidigare med lite tipsrundor och båtturer och det märktes kan jag säga. Men en full publik är en tacksam publik och så blev det. Vi blev uppropade på scen, vi körde två låtar och under tredje låten försvann min röst, för första gången. Jag sjöng fjärde låten med en stor halstablett i munnen och en halvtimmes planerad spelning blev till en dryg timmes improvisation. Folk dansade och sjöng med för fulla halsar och varenda människa älskade oss. Jag tror att de hade varit lite mer kritiska om de hade druckit lite mer vatten och lite mindre vin, men det hör inte hit.

Nu sitter jag i allafall hemma i soffan och skriver små medelanden till Patrik. Det gör alldeles för ont att prata. Och jag har bara mig själv att skylla som inte slutade när rösten sa nej första gången.



Men det kan kanske var bra det här för mig, att vara tyst ett par dagar. Att vara tyst är ju annars inte min starkaste sida...






Borde kanske vara tyst...

Patrik kom in till stan och lunchade med mig efter föreläsningen idag. Sen följde jag med honom till Birgerjarlsgata och köpte en Mac Book. Till honom. Han har suttit här i soffan sen vi kom hem vid fyratiden och pillat och fixat och här sitter jag bredvid och blir inspirerad. Allt eftersom tiden gick kom vi fram till att jag nog skulle installera Firefox för att kunna använda alla roliga Add-ons som finns och så fick det bli. Nu är min webläsare utbytt och pimpad och bokmärkena är flyttade och sorterade... Min dator känns som ny den med!
Det där med att byta bakgrundsbilder eller layout på olika program är lite som att köpa nya kläder. Det muntrar upp för stunden, och det behövde kanske idag.

Vid halvsju cyklade jag iväg på ett möte. Då visade tempen 37,5 grader. Min normaltempratut ligger aldrig över 36,7 så det är väl bara att erkänna: Jag är sjuk. Jag har jätteont i halsen och nu, senaste timmen, har jag börjat snörvla också. Det är verkligen en sjukt dålig tid att bli sjuk på. På lördag är det spelning och imorgon behöver vi verligen repa inför den.
I och för sig skulle det inte vara särskilt mycket bättre nästa vecka med tanke på allt som står i kalendern.

Sömn är bästa medicinen sägs det väl, så...

Oroande halsont

Jag har en liten hemlig önskan som jag väntar på ska uppfyllas. Därför blir jag lite avundsjuk när jag ser att andra får som de vill... Jag hoppas att jag kan ha lite tur snart.

Min hals gör ont. Mycket ondare än den borde göra med tanke på spelningen jag har på lördag kväll.
Det får mig att tappa kreativiteten lite.

Dags att packa ihop sig och åka in till stan, mycket senare än planerat. Jag får ju inget vettigt gjort om jag stannar hemma, dessutom har jag lovat Patrik att faxa iväg ett papper så det är väl bara att ge sig av.


Onda ögon och "Att göra"-listor

Mina ögon gör så ont på kvällarna. Det är linsernas fel, men jag vill inte ta ut dem. Gör jag det kan jag lika gärna gå och lägga mig för utan dem ser jag ingenting. Glasögonen har förlorat sin funktion alltsedan synen blivit sämre och jag har inga linser att byta till då jag glömt att ringa optikerna och beställa nya...

Jag har köpt tre nya klänningar (som alla även går att använda som tröjor) på Indiska de senaste två dagarna. Jag älskar dem nu och kan inte bli mer nöjd, desssvärre har jag ju blivit bra på att tröttna på kläder snabbt så det ska bli spännande att se vad jag tycker om dem om en vecka. Jag hade också lyckan att svänga in i Akademinbokhandeln vid Odenplkan innan mitt läkarbesök i morse och där hittade jag ett väldigt snyggt fodral till datorn för 179 kronor. Jag trodde inte att det gick att hitta något under 400 efter allt mitt letande de senaste veckorna, så jag blev överlycklig när jag hittade det här!

Imorn tror jag att jag ska försöka gå förbi Make Up Store på Götgatan och boka en tid för en sminkkurs. Jag fick det i present av Patrik och känner att det är någonting som jag verkligen skulle vilja göra. Jag är en riktigt mes när det gäller smink och kan behöva några tips råd för att våga utmana mig själv lite.




Jag blev väldigt glad när jag insåg att jag faktiskt skulle kunna hinna ta en liten promenad i morgon. Jag trodde att jag skulle ha fullt schema, men det visade sig att jag nog faktiskt kommer att hinna med allt jag vill och behöver trots allt!

Min att-göra-lista ser alltså ut ungefär så här i morgon:

1. Posta flytvästar till kollogård
2. Röj det sista inför städningen i Ungdomsvåningen och på kansliet
3. Ring och diskutera hemsidan som är under uppbyggnad
4. Gör ett preliminärt schema för vem som ska jobba när i höst
5. Boka nytt datum för Kick off
6. Kalla till marknadsföringsmöte
7. Gör klart första utkast till logotyp och skicka till "hemsidekillen"
8. Ring och styr upp grovsophämtning så att vi blir av med alla möbler som ska slängas 

Om jag hinner:
- Laga alla hål i väggarna inför ommålningen i Ungdomsvånignen
- Skriv hemsidetexter
- Gör en preliminär plan över aktiviteter för första veckorna i Ungdomsvåningen

Ojdå. Det är alltid mer än jag tror. Om jag ska hinna med allt det där och allt annat som jag har glömt bort nu så kanske jag borde sova lite.



Patrik har lånat ett spel av Johannes som  han sitter här bredvid och spelar småskrattandes. Det är ett rollspelsinspirerat spel med mysig musik, härliga karaktärer och jättefin grafik så jag trivs ganska bra med att sitta här bredvid. I vanliga fall protesterar jag högt mot de jobbiga tv-spelsljuden och deppiga gråbeiga miljöerna, men nu är det faktiskt rätt mysigt. Jag kanske ska somna i hans knä...

Butterfly

Jag sitter, återigen, på Götgatan Stories för mig själv fast ändå inte alls. När jag sitter här och äter en ljuvlig lyx-sallad flyger en fjäril plötsligt förbi mig. Den har hittat fel och hamnat i det stora glasrummet som rymmer cafét.

Ett bord längre bort sitter en äldre herre och viftar irriterat bort fjärilen. Jag och en tjej i andra änden av rummet ler glatt åt det komiska i att vi njuter av den sköna fjärilen som gubben ser som en äcklig insekt han inte vill ha i maten...

Hålla håret torrt

Sommaren smyger runt hörnet och jag ligger i vattnet och kämpar för att hålla håret torrt.

Blommorna i vår lägenhet är på väg att ge upp. Det känns som en varning. Det är dags att vårda. Blommorna, hemmet, kärleken, mig själv. Jag får inte springa fortfare än jag orkar med.

"Run until you can´t stop" sjunger jag i en av de nya låtarna och jag upptäcker fler och fler strofer i mina texter utan tankar som faktiskt får mig att reflektera över saker och ting. Det är märkligt hur orden kommer till mig. Jag sjunger dem, skäms över dem, skrattar åt dem. Men sen är de där, de är rätt och de är mina.
 
Jag borde vara stolt.


Tanktömning

Det är mycket nu. Men jag har valt det själv.

I morgon ska jag köpa en massa plastbackar och andra förvaringsprylar för att sedan åka till Ungdomsvåningen och röja undan.
På onsdag kommer förmodligen ett golvvårdsföretag och i sånt fall måste jag öppna för dem på morgonen. Sen bär det av på läkarbesök efter det möte med en samarbetspartner. Förhoppningsvis kommer den dagen att avslutas med middag hemma hos svärföräldrarna för första gången på mycket länge.
På torsdag ska jag förmodligen repa inför 50-årsfesten och hålla till på kansliet under dagen.
På fredag är det möte med styrgruppen för Ungdomens Hus (på sidan av engagemang) och på kvällen ska jag göra ett andra försök till att se teaterna "Muntra fruarna i Windsor" på Dramaten.
I helgen håller jag till ute på djurgården på en konferens och sedan börjar nästa vecka som är ungefär lika fullbokad.

Förutom allt ovanstående måste jag skriva texter till den nya hemsidan, få ihop en kick-off med ledarna i Ungdomsvåningen, måla om Ungdomsvåningen, boka möten med andra samarbetpartners, skriva ihop en ekonomisk redovisning och en hel del annat.

Nu bär det av till studion för att göra ett nytt försök med att lägga sång på vår nya demo. Jag hoppas att det bättre den här gången än sist..!



Har jag kanske tagit mig lite vatten över huvudet?

Något att vila ögonen på...








Fotograf: Stefanie Kasper

Regnblöta fötter

-När man är 24 har man ändå ett stadigt liv och så. Men när man är 21 är man alldeles för ung för att skaffa barn.

Tre tjejer i sjuttonårsåldern sitter och planerar framtiden. "När man är 24 år har man ett stadigt liv". Det skulle vara intressant att höra vad de säger vid 25.



Det har slutat regna nu och jag borde resa mig och gå. En hälsotallrik på Coffee Dacapo blev min alladeles för sena lunch, som så många gånger det senaste halvåret. Det är ett bra café om man bortser från musiken som idag är alladeles fel. Någon sort klostertechno på lite för hög volym.
Jag jobbade från kansliet idag och har fått mycket gjort, i morgon måste jag hinna ännu mer.
Snart bär det av till Ica innan det är dags att ta sig hem och röja och förbereda mat för middags- och förmodligen nattgästerna från lund!


Snäll arg-lapp

Snäll arg lapp

Somriga flykter

Jag funderar över den tidsoptimism som härskat i mitt liv under de varma sommarmånaderna. Jag har ända till precis just NU inbillat mig att jag är i fas, men det är ju inte alls sant. Jag har ju faktiskt jättemyckte saker att göra. Saker jag hade kunnat göra för länge sen och då hunnit klart med i tid utan att känna den här stressen som tynger mig nu.
Som om det var någonting nytt. Nej, det är det inte. Det är precis som vanligt.
Man skulle kunna välja att känna trygghet i det, att jag är mig lik.

Men det blir lätt så under sommaren. Problemen blir mindre, lättare och svävar liksom iväg lite. Oftast gör det ingenting för den svenska sommaren är kort men häromdagen läste jag på löpsedlarna att värmen skulle stanna länge i år...

Välbekanta känslor

Det farliga med flexibla arbetstider och säsongsarbete i kombination i ett förhållande är att alla rutiner försvinner.
Patrik jobbar nätter och dagar hipp som happ och jag vet inte vad jag håller på med längre.
De senaste dagarna har jag känt den där bekanta tyngden över bröstet. Det var länge sen jag kände så och därför tog det en stund innan jag kom på vad det är för en känsla.

Stress. Okontrollerad stress. Dålig stress.

Det finns två sätt att hantera det på. Rätt sätt som är att varva ner och ta det lugnt. Tänka positiva tankar. Fel sätt som är att jobba skiten ur sig för att stilla det dåliga samvetet som hör ihop med den okontrollerade stressen.
Idag gjorde jag fel och har jobbat 16 timmar så nu har jag ont i ögon och rygg kommer att känna mig bakis i morgon. Samtidigt vet jag att det hade varit omöjligt för mig att välja rätt sätt idag när tyngden blivit så påtaglig. Då måste jag röja upp lite innan jag kan andas igen.


När jag var fjorton år och satt hos kuratorn i skolan för att jag hade stressrelaterade panikångestattacker tyckte hon att vi skulle skriva upp allt som stressade mig, allt jag hade att göra, för att jag skulle se att det inte var så farligt. Att jag inte hade någon anledning att stressa upp mig. Det fungerade inte, för jag hade väldigt mycket saker att ta tag i just då.
Idag var det på samma sätt. Det var så mycket saker som låg i högarna att jag visste att listan skulle bli för lång.

Skönt däremot är att vi har det fint hemma. Det är ordning och reda, ingen disk på diskbänken, innga smutskläder på golven eller dammråttor under sängen. Jag vet att det är en bidragande orsak till att jag har lyckats hålla ångesten borta så pass länge i alla fall.

Jag undrar om jag kommer att sova bättre inatt...