Knäck, spelningar och julklappslycka

Julen har flyttat in i stereotvåan. En tindrande kungsgran står och trängs i vardagsrummet i sällskap med hyacinter, pepparkaksgirlanger och  julgrupper. Julen är vit och silverglänsade och jag knaprar knäck när P dricker glögg.

Idag har bandet och jag varit i Moltov studios och blivit fotade och intervjuade inför spelningen på Mosebacke den 2 januari. Jag är peppad till tusen! Det känns så fantastiskt skönt att känna sig säker på alla låtar. Jag kan varenda ord i sömnen och kan äntligen fokusera mer på scennärvaron. Man skulle ju kunna tro att jag lär mig texterna i samband med att jag skriver dem, men så enkelt är det inte alltid. Texten är den sista beståndsdelen i en Eloise Kerr-låt som blir klar och för det mesta har jag sjungit helt andra ord eller inga ord alls under så pass lång tid att jag blandar ihop det gamla eller obefintliga med det nya.


När vi kom hem ifrån intervjun kom P's föräldrar hit med vår nya tvättmaskin. Vi fick den av dem som födelsedagspresent och julklapp, helt enkelt år 2009's stora present och jag är så glad!


För att lyxa till livet ännu lite mer har jag nu äntligen tagit mig råd att köpa en digital systemkamera. Den kommer med posten inom några dagar och är min julklapp till mig själv! Jag har önskat mig en varje jul sedan jag fick veta att det överhuvud taget fanns, nu tycker jag att jag väntat tillräckligt länge. Hoppas att den kommer innan julafton!




Julkort och smutskastning

Jag sitter i soffan och gör julkort och tittar på agenda. Ämnet för kvällen är sjukreglerna och debattörerna är Mona Sahlin och Cristina Husmark Pehrsson. Jag tycker att frågan är viktig och vill gärna se fler debatter i ämnet. Men jag kan inte låtsas att jag inte blir besviken på Mona, Cristina och Agenda när debatten som så många gånger förr handlar om vad andra gjort dåligt förut och inte hur man ska lösa problemen nu.

Jag vet att Cristina anser att Mona med partikamrater skötte ALLTING dåligt när de hade makten. Jag är också medveten om att Mona tycker att Cristina med dagens regering gör ALLTING fel, de behöver verkligen inte berätta det för mig. Jag tycker att Agenda är ett fantastiskt program men ikväll låter programledaren Karin Hübinette debatten att fortsätta handla om vad andra gjort dåligt.

Många människor jag möter har en bild av politik som genomsyras av tråkiga politiker som diksuterar tråkiga frågor, ljuger och snackar skit. Det är inte konstigt när den vanligaste bilden av politiker finns just i den här typen av debatter. Jag värnar om demokratin och tycker att den aktiva handlingen att gå och rösta är viktigare än att alla jag möter röstar på det alternativ som ligger mig närmast hjärtat. Därför kommer jag att göra allt jag kan för att förändra den bilden.

Politik bör handla om lösningar. Vad tänker de politiska partierna göra för att Sverige ska bli ett ännu bättre land att leva i? Det vill jag som väljare veta och jag önskar att alla politiska debatter jag deltar i kommer att handla om just det. Lösningar.

Nu ska jag fortsätta med mina julkort!

Natten mot lucia...

För ett par år sedan brukade jag vara på lussevaka den här natten. Blossaglögg i kastrullen på spisen som värmdes om och om igen, pepparkakor i överflöd. Någon satt med en gitarr i knät och tävlade mot någon cd-skvisansvarig om att höras mest. Någon annan envisades med att sjunga nubbevisor samtidigt som några andra låg och hånglade under matbordet...

Ikväll sitter jag hemma i soffan bredvid Patrik. Vi dricker lite glögg och tittar på gamla filmer. I morgon är det lucia och den tänker vi fira med en skogspromenad under de få ljusa timmarna under dygnet. Sen måste jag göra julkort och baka lite julgott.

Jag har fyra dagar kvar på jobbet innan ledigheten och det känns otroligt skönt. Dessvärre har jag ett gäng problem att ta itu med under de dagarna. Men det ordnar sig eftersom!

Jag saknar julstämningen. Jag gör vad jag kan för att trolla fram den men jag tror att den på något vis hör ihop med barn. Jag har växt upp i en stor familj med småsyskon, tittat på julkalendern 24 dagar i sträck, smugit mig undan med julklappar och presentpapper... I vår lilla lägenhet har jag barar Patrik att smyga för. Jag jobbar hela dagarna, sjunger för lite julsånger och har inte hunnit se ett enda avsnitt av årets julkalender.
Jag minns mornarna i december. Mamma skramlade med vattenkokare och koppar i köket och frukosten åt vi framför julkalendern. Jag tror att jag får vänta på att julstämningen ska infinna sig igen tills jag själv blir mamma och har barn att smyga för igen. Tills dess för jag nöja mig med lite vinterstämning.

Glad lucia, kära vänner!

4 timmar tidigare än vanligt...

Nu ska jag hoppa in i duschen och krypa ner i sängen. Jag är helt slut och har en väldigt fullspäckad vecka framför mig. I morgon väntar ett lunchmöte, ett 2 timmars möte, en träff med min adept och ett långt kvällsmöte med nästa gäng. Kort sagt har jag möte från klockan 12 till klockan 22 och förmiddagen ska ägna åt att förbereda alla möten vilket är en del jobb. Tidig morgon och sen kväll i morgon med andra ord.

Det är mycket nu men det är inte ens två veckor kvar till långledighet! Det är bara att ta djupa andetag och bita ihop. Och hålla tummarna för att ryggen som redan är arg inte ska flippa ur helt och hållet. Jag vill inte ens tänka på vad det skulle innebära...

God natt.


En efterlängtad kamera..?

Jag ska köpa en kamera. Enda anledningen till att jag inte gjort det än är att jag inte kan bestämma mig riktigt för hur mycket pengar jag ska lägga på den.

Jag är väldigt sugen på superlyxkameran Nikon D5000...







...men jag vet inte om jag behöver den där ashäftiga displayen egentligen. Jag vill ha en digital systemkamera med bra optik. Sen vet jag inte vad som är mest värt egentligen. En systemkamera som jag kommer att bära med mig alldeles för sällan  (?!) eller en kompakt digitalkamera?

Nej, en systemkamera vill jag ha. Kanske kan komplettera med en lite digital i efterhand.

Helg, helg, helg...

Idag har jag varit ledig. Hela dagen, hela kvällen och resten av helgen. Det är första helgen på länge som jag faktiskt inte tänker ägna jobbet en tanke. Vi får se hur det går...

Jag och Patrik fick en sovmorgon och sedan åkte vi in till Östermalm och skämde bort oss med varsin helkroppsmassage och 45 minuter i en mysig bastu alldeles för oss själva. Det hela kändes väldigt lyxigt och jag tror att det var precis vad vi behövde!

Det har varit så mycket som snurrat i mitt huvud de senaste dagarna men nu kommer jag inte alls ihåg vad jag velat skriva om...


"Allians för Sverige" - Ytterligare ett kliv mot tvåpartisystem?

Jag kan inte låta bli att känna en viss rädsla inför diskussionerna på nyheterna på TV4 ikväll om att slå ihop Folkpartiet, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Moderaterna till ett och samma valalternativ - "Allians för Sverige" - inför kommande val.
Bara det faktum att man redan nu vet att till exempel En röst på Folkpartiet = En röst för Reinfeldt som stadsminister är skrämmande. En röst för Folkpartiet innebär också en röst för Kristdemokraterna, Centerpartiet och Moderaterna.
I praktiken väljer man mellan två alternativ - Rött eller blått - när man röstar i Riksdagsvalet 2010 och jag funderar över vad det betyder för demokratin.

Man kan också fundera över vad som händer om vi dessutom börjar samarbeta över blockgränserna.

Självklart innebär en röst för exempelvis Vänsterpartiet förutom en röst för Mona Sahlin som stadsminister att de får större makt i det röda blocket. Men jag tycker ändå att vi alla måste vara vaksamma och värna om alternativen.