Bloggsugen

Nu har jag velat blogga i flera dagar men inte hunnit med! Det konstiga är att om någon skulle fråga vad jag haft för mig hade jag nog inte kunnat komma på det.

Jag har ont i halsen och hostar lite. Jobbig förkylning på g. Det ska bli spännande att se hur jag mår när jag vaknar i morgon bitti... Som det har varit de senaste gångerna jag varit sjuk har det börjat med halsont en kväll och morgonen efter har det varit kört.

Jag åt middag hos mamma ikväll. Det var så länge sen jag var där så även om det blev en kort visit ikväll känns det värdefullt. Jag önskar att jag hann med lite mer sånt...

Klockan halv sex i morgon bitti går bussen till tåget som går till Söderhamn. Jag ska dit med DemokratiAkademin och hålla en heldag med en massa chefer som ska få jobba fram en strategisk plan för det ungdomspolitiska arbetet i kommunen. Det ska bli väldigt roligt, men jag ska nog packa ner ett paket alvedon ifall förkylningen slår till. Skönt är i allafall att jag kommer hem igen i morgon kväll. Önska mig lycka till!

Jag vill inte stå och titta på


Idag publicerades en debattartikel skriven av Sverigedemokraternas partiledare Jimmy Åkesson i Aftonbladet. Reaktionerna på artikeln har hittills handlat om hurvida det var rätt att publicera den eller inte. Många experter hävdar att debattartikeln mycket väl skulle kunna klassas som hets mot folkgrupp och detta var Aftonbladets chefsredaktör Jan Helin väl medveten om när han valde att publicera den.

Jan Helin har valt att publicera artikeln för att upplysa befolkningen om SD's egentliga riktlinjer då han ser att det här är något som folk verkar ha glömt bort. Han stöder inte partiet på något sätt.

Jag kan inte tycka annat än att Jan Helin gjort rätt. Han vet att han riskerar dömas för hets mot folkgrupp men vill ändå göra en insats för att informera SD's väljare om vad de egentligen stödjer.
Jag tycker att Jan Helin är stark och hoppas att debatten ska flyttas från hurvida han gjorde rätt i att publicera eller inte till det faktiska syftet med publiceringen.






Sverigedemokraterna är ett främlingsfientligt parti och jag vill inte stå och titta på när de försöker att ta sig in i riksdagen för att driva vidare sin politik som står för allt annat än alla människors likavärde. Lilla jag tänker göra allt som står i min makt för att för att stoppa SD's frammarsch. Visst har alla rätt att tycka som de vill, men jag kommer aldrig acceptera att okunskap, rädsla och fördomar ska få styra Sveriges politik.


Jan Helin gjorde rätt och nu hoppas jag att andra medier utnyttjar tillfället att ta debatten. Låt inte Sverigedemokraterna dölja sina baktankar. Var inte rädda, stå inte och titta på!


Läs
artikeln av Jimmy Åkesson. Läs också
Jan Helins förklaring till publiceringen
.


Partipolitik och fullspäckade dagar

Jag har ont i ryggen. Det känns som att någon har slagit mig över nacken och axlarna. Min naprapat blev gravid och sjukskriven och jag inser att jag måste hitta någon annan om jag ska överleva tills hon är tillbaka.


Vilken dag det har varit... Jag började hemma med att producera tre affischer som jag ska visa upp på konferensen med jobbet på lördag och trycka upp och skicka ut på måndag. Innan jag åkta iväg hann jag också att styra upp lite schemamissar och dubbelnbokningar och svara på ett par mail.
När jag kom in till skanstull gick jag och handlade godis, läsk, te och lite annat som behövts till cafét i Ungdomvåningen. Dels för att förrådet börjat sina, dels för att vi hade en särskoleträff inbokad klockan 15 och de brukar vilja handla lite godis och jag brukar vilja bjuda föräldrarna på lite kaffe. Jag släpade den tunga kassen till Ungdomsvåningen, laddade kaffebryggaren, röjde lite och skrev instruktioner till ledaren som skulle hoppa in för mig innan jag sprang iväg till tåget. I språnget ringer telefonen och jag får veta av en av de andra ansvariga fäör särskoleträffen att den är inställd då de inte fått in några anmälningar. Det var bara att ringa upp ledaren och avboka och försöka inbilla sig att alla samtal och förberedelser hade behövts i vilket fall...

Sen bar det av till Handen och till kommunhuset. Styrgruppen för Ungdomens Hus hade möte. Än så länge leder inte våra möten till särskilt många beslut, men vi får information om läget och vad som väntas hända här näst.
Nästa möte den 15 december kommer vi att få se en dataljerad budget över bygget och allt runtomrking. Jag tror att det mötet kommer att bli längre än alla tidigare och jag tror att jag och min kära kollega kommer att vara lite mindre tysta under det mötet.


Jag och kollegan gick och åt någon sorts middags-lunch i centrum, satte oss på biblioteket och läste och jobbade lite. Sen var det dags för nästa möte. Haninges Unga Socaildemokrater hade sin andra kandidatutbildning och jag njuter verkligen av att lära mig om saker jag är intresserad av. Att få kunskap serverad och få möjlighet att analysera, fundera och tycka till är en skön känsla och något jag upplever lite för sällan nu för tiden. Min tid just nu ägnar jag åt att lära ut allt jag kan om demokrati och demokratiska mötesformer, skapa engagemang i en sliten organisation, peppa ungdomsråd och försöka suga åt sig så mycket som möjligt av Patriks studerande. Just nu är jag inne i en period där jag lär ut i första hand, lär mig i andra.
Självklart lär jag mig mycket av möten med nya människor och de processer jag går igenom men lärandet i min vardag är mer en bieffekt av min vilja att lära ut. För att sammanfatta så är jag helt enkelt glad över att ha ett forum som i nuläget handlar om att lära sig då jag känner att det är brist på det annars.

Idag pratade vi bland annat om Socialdemokratins grundtankar och jag blir mer och mer övertygad om att jag är på rätt ställe. Jag kommer att kunna ställa upp i ett kommunval och stå upp för den socialdemokratiska politiken utan att tveka på om jag talar sanning. Jag förstår om det låter märkligt att jag inte känner så förens nu, men det handlar mer om att jag fått det bekräftat än att jag fått någon sorts aha-upplevelse.




Nu tittar jag på reprisen av Skavlan där finansministern Andras Borg sitter och berättar att han bor i en studentlägenhet i veckorna helt utan att tänka på att det kanske inte är helt okej. Jag tror inte att det slår honom ens för en sekund och det facinerar mig. Jag undrar hur länge han kommer att bo kvar i den lägenheten...



Harmoni och effektivitet

Snö. Jag fick snöflingor i håret ikväll när vi gick och handlade mat. Det är oktober och jag kan inte bestämma mig för om jag gillar det eller inte.
Vackra solnedgångar och moln som sveper förbi, regn, fåglar som flyger söder ut, gråmulet, underbara färger, kyla... Vackert eller deprimerande, gränsen är hårfin.

I natt somnade vi halv fyra, i kväll tänkte jag försöka mig på halv ett. Jag har mycket att göra i morgon och en dubbelbokning på torsdag som jag måste försöka bli av med. 

Meditation innan jobbet i morgon. Harmoni och effektivitet, jag undrar om det är något jag klarar av att kombinera. Jag skulle verkligen behöva det...

Kramp och ilningar i benen. Kylan eller bristen på rörelse idag? Det märker vi i morgon.



Jag behövde den här dagen.

Att minnas

Jag skrev från hjärtat, jag skrev när jag var i tanken. Nu skriver jag efter att ha tänkt klart och det är därför det inte blir lika vackert längre. Man ska skriva i nuet.




"Tisdagen den 22:e mars 05- Och ditt leende... [10:51]

Och ditt leende är som fastklistrat på min näthinna, ditt skratt skär som knivar i mig. Om jag bara kunde röra vid dig..."



"Måndagen den 7:e mars 05- Men, förlåt...
[16:19]

Mjuka vindar kittlar snön i den hårda kylan. Solen som filtreras i molnen bländar mig. Mina ögon. De känns inte riktigt som de borde, inte riktigt som att de...finns.

Febern flåsar mig i nacken och jag kan inte stanna en sekund, kan inte låta den hinna ikapp mig. Jag kan inte åka hem härfirån, för då kan jag inte åka dit ikväll. Inte träffa honom. Bara två veckor sen, men..
Jag har saknat honom.

Igår åkte jag in till stan. Han drack kaffe, två koppar. Jag drack chai.
Han beundrade mina fingrar som lekte med te-silen, inte kunde vara stilla.
Mjukt, nästan ljudlöst trummande på bordskanten, dansande runt koppen.
Han beundrade mina ögon, ständigt vandrande. Leende, frånvarande, sorgsna, intensiva.

Jag vet att han vill träffa mig igen, och visst kan jag träffa honom.
Jag vet att han vill komma närmre, och visst vill jag komma nära.
Men, förlåt...

Det är inte du som varndrar i mina tankar, även om jag drömde om dig inatt.
Det är inte du, som är han, som är den.
Inte du."



"Måndagen den 22:e november - Lättare än en fjäder
[12:12]

Och hon är lättare än en fjäder och hennes puls säger att hon är död. Men det är hon inte. Hon sitter där i sängen och ser ut på alla vackra snöflingor som faller över stockholm...
Jag sitter där på sängkanten och pratar om vanliga saker, hon pratar om vanliga saker, men det är inte vanligt.
Allt är så ovanligt och fel, men vi pratar vanligt..."





Kärlek, tvättmaskiner och papperstallrikar

Dagarna är korta nu men kvällarna är desto längre. Jag är så himla kär i min fina, omtänksamma, charmiga, smarta, mysiga, underbara sambo att jag inte vet vad jag ska göra av mig själv.
Vi har haft en jättehärlig helg med släkten på besök, födelsedagsfest i stereotvåan och en mysig bakiskväll.

Patrik fyllde år i fredags och det ville alla fira. Han fick en massa presenter och en av den var till oss båda. En ny tvättmaskin! Patriks föräldrar hjälper oss att köra iväg den trasiga maskinen och sedan får vi följa med dem och välja ut en ny. Jag är så otroligt glad för den fantastiska presenten!

Det var väldigt mysigt igår och jag ångrar att jag inte tog några kort. Patrik famlilj och kusin, min mammafamilj och pappafamilj, mormor, farmor alla syskonen var här. Vi bor lite trångt med det fungerade trots allt bra trots allt! Jag dukade upp fika på vår fina köksbänk och hade köpt papperstallrikar och plastskedar till tårtan vilket gjorde allt väldigt mycket enklare. Jag vet, inte bra för miljön och allt sånt men jag har inte plats för så mycket porslin i våra köksskåp så tills vi bor större kommer jag förmodligen att göra om samma sak under flera kalas.

När släktkalaset var slut slängde vi i oss lite kinamat innan nästa gäng plingade på dörren. De sista gästerna gick hem 06:20 i morse så det blev en lång fest! Vi somnade en stund efter det och gick upp och beställde pizza runt halv fem. I vanliga fall skulle jag känna att dagen var bortkastad men eftersom att natten blev rolig och kvällen har varit mysig.



Jag tycker om höstkylan och de stjärnklara kvällarna trots att jag blir trött av mörkret. Löven målas i höstfärger och våra fönster blir till nya tavlor. Jag ser fram emot mer rött i bilden...

Lyxvanor VS engagemangskickar

En vecka senare. En vecka som har försvunnit ur mitt minne redan innan den tagit slut. Min tidsuppfattning är vilsen och jag tror att det beror på brist på tid för reflektion.

Det händer mycket och hela tiden. Mest roliga saker, men jag tror att det börjar bli dags att planera in en semester snart.

Vi har lagat en massa god mat på sistone men jag har återigen glömt bort att baka bröd. Det är en lyx jag verkligen vill unna mig. Det och målade naglar. Men tiden lämnar inte utrymma att minnas.

På senaste tiden suckar jag ofta över hur mycket jag har att göra och det är dumt. Jag trivs med det allra mesta jag gör, det är självvalt och nu är jag inne i jättemånga roliga projekt, lär känna ännu fler inspirerande människor och får angagemangskickar flera gånger i veckan.



Later with Jools på kanal 9 är något du ska hålla utkik efter om du inte redan upptäckt det kreativa musikprogrammet. Jag hittar nya favoritartister varje gång jag lyckas se programmet!